Welke kleuren passen bij jou?

“Welke kleur past bij mij?”. Deze vraag wordt altijd gesteld en hier is niet een simpel antwoord op. Het hangt allemaal af van de situatie en van de persoon. Sommige mensen staat een bepaalde kleur erg goed maar dan voelen ze zich er niet zelfverzekerd in. Waardoor de kleur en het totaalplaatje niet zo mooi is. Andersom geldt hetzelfde, sommige kleuren passen bij andere mensen minder goed maar ze dragen ze met zelfvertrouwen en daardoor staat het ze dan geweldig!

Zelfvertrouwen en comfortabel zijn

Het nummer 1 ding bij het dragen van kleding is zelfvertrouwen en het comfortabel voelen in je kleding. Als je je goed voelt dan zie je er ook goed uit. Als je alleen maar dingen draagt waarvan anderen zeggen dat het mooi is dan zal je nooit zelfverzekerd erin zijn als je de kleding zelf niks vindt. Dit geldt ook voor kleuren dragen en andere stijlen zoals vdr proberen. Draag vooral waar jij blij van wordt en waarin jij je goed voelt. Draag het voor jezelf en niet voor anderen.

Tips voor kleuren

Heb je een warm kleurtype, dus een gele/groene ondertoon bij je huid. Met donkerblond of bruin haar. Dan staan warme kleuren vaak heel goed zoals geel, rood en goud. Of kleuren zoals warm groen of warm blauw.

Heb je een koel kleurtype, dus een blauwige ondertoon met zwart of heel licht blond haar. Dan staan kleuren zoals lichtblauw en paars vaal heel mooi. Ook een warme kleur zoals roze staat dan vaak heel goed.

Heb je een neutraal kleurtype, dus een ondertoon die niet heel makkelijk te onderscheiden is. Dan staan pastelkleuren vaak heel goed. 

In conclusie hoef je je niet te houden aan de tips hierboven. Misschien heb jij een koel kleurtype en staat rood je wel heel goed. Deze tips zijn niet leidend maar meer om een richting te geven. Doe vooral je eigen ding en draag waar jij gelukkig van wordt.