HOE KIES JE DE BESTE OORBELLEN?

Voor de meesten van ons is het moeilijkste deel van een ochtend het kiezen van de juiste sieraden voor een outfit. Hoewel we weten hoe we een degelijke outfit in elkaar moeten zetten, vraagt de kunst van het matchen van oorbellen om iets meer aandacht en expertise.

Let op! Bepaalde sierraden zijn erg goed te combineren met bedels. Vind de mooiste bedels op Bedels.shop.

Er zit veel meer achter het kiezen van oorbellen voor je kleding dan alleen de meest sprankelende of de meest eenvoudige oorbellen die je kunt vinden, in de hoop dat ze werken. Door een paar basisregels in gedachten te houden, kun je echter altijd het huis verlaten met een stijlvolle en goed verzorgde look.

HOUD DE GEBEURTENIS IN GEDACHTEN

Er bestaat geen twijfel over dat waar je naartoe gaat een grote impact heeft op welke oorbellen geschikt zijn. We raden je aan om niet de meest flitsende dierenprintringen te dragen voor een chique etentje. Wanneer het gaat om een formeel evenement, moeten je oorbellen klassiek en elegant zijn.

Een set van kleine diamanten oorknopjes zijn perfect voor het geven van een vleugje subtiele schittering zonder te overdrijven. Als je je zich klaarmaakt voor een dagje op kantoor, houd je oorbellen dan zo minimaal mogelijk. Comfort is de sleutel, maar ook professionaliteit: diamanten of parelknopjes zijn de beste keuze. Als je een afspraakje hebt of met wat vrienden gaat winkelen, ga dan wat creatiever te werk en speel met de oorbellen die je niet vaak gebruikt.

FLATTEER JE GEZICHT

Verschillende stijlen en vormen van oorbellen kunnen het uiterlijk van je gezicht dramatisch veranderen. Het is belangrijk om de vorm van je gezicht te kennen bij de keuze van de te kopen oorbellen. Een ovaal, rond of hartvormig gezicht zijn de drie meest voorkomende vormen.

Als je een ovale gezichtsvorm hebt, heb je veel geluk: je kunt zo ongeveer elke stijl oorbel dragen. Maar de meest flatterende vorm van een oorbel is of een kleine knop of een druppelvormige oorbel. Ronde gezichtsvormen hebben de neiging om vollere wangen en een cirkelvormig gezicht te hebben. De meeste mensen met een rond gezicht streven ernaar om te verlengen. Kies dus voor oorbellen voor een druppel of een lange, bungelende stijl – beide zullen je helpen om je gezicht te verlengen. Als je een hartvormig gezicht hebt, is je voorhoofd breder dan je wangen en wordt je gezicht smaller naar de kin toe. Hierdoor krijg je de vorm van een hart. Kies oorbellen die aan de onderkant breder zijn om de vorm van je gezicht in balans te brengen.

HOUD REKENING MET UW PERSOONLIJKHEID

De nummer één regel bij het accessoriseren is om trouw te blijven aan je persoonlijkheid en je kledingstijl. Als je een klassieke, elegante uitstraling hebt, maak dan je look af met een sierlijk paar gouden hoepels. Vermijd grove stukken. Als je streeft naar een dramatische stijl, kies dan voor geometrische of oorbellen met een bijzondere textuur. Deze oorbellen voegen een prachtige kleur toe aan elke outfit, terwijl ze je individualiteit weerspiegelen. Draag deze met een opgespeld kapsel voor maximale impact. Bent je iemand die houdt van een chique en vrouwelijke stijl? Kies dan voor oorbellen met afgeronde en gebogen details om ervoor te zorgen dat je outfit goed bij je past. Het is de perfecte aanvulling op een bloemrijke zomerjurk of een boho-broek.

COÖRDINEER MET JE KAPSEL

Het stylen van de sieraden die bij je kapsel passen is een vaardigheid die een outfit ensemble kan maken of breken. Om ervoor te zorgen dat het geheel er perfect uitziet, is het belangrijk om de juiste combinatie te kiezen. Als je iemand bent die liever zijn haar naar beneden draagt, zijn dunne elegante hoepels of knopjes de beste oorbellen om te dragen. Als je je haar naar beneden draagt, kan dat afleiden van de oorbellen die je draagt, dus laat ze niet in elkaar overlopen. Als je je haar opsteekt is de keuze voor oorbellen eindeloos. Strakke hoge knotten, rommelige paardenstaarten, elke stijl van oorbel zal er oogverblindend uitzien. Als je schouderlengte haar heeft, is het vinden van de perfecte oorbellen heel eenvoudig. Gebruik het einde van je haar als een verwijzing naar de lengte die je moet kiezen. Je oorbellen kunnen kleurrijk en vrij groot zijn, maar zorg ervoor dat ze niet voorbij de lijn van je schouders vallen.