info@sitename.com  |  +1 800 234 5678

IPL

Wat is IPL?

Het IPL-apparaat is geen laser, maar een flitslamp. Deze lamp zet lichtflitsen om in warmte, die via het pigment van het haar bij de haarwortels komt. Omdat de haarwortels door de warmte worden vernietigd, is het haar niet meer in staat terug te groeien.

Dit duurt minder dan een seconde, lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om huidveiligheid te garanderen.

Haartjes zijn het best te behandelen als er net een stoppeltje op de huid zichtbaar is.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Na elke behandeling ziet u na ongeveer 2 weken al resultaat; de haren die in de groeifase zaten zijn vernietigd en vallen uit. De vernietigde haren groeien niet meer terug. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, wordt een behandeling om de vier tot acht weken herhaald. Het systeem werkt het beste op een lichte huid met donkere haren.

Reken op ongeveer 8-10 behandelingen om de ongewenste haargroei te verwijderen. Tijdens een behandeling worden alleen de haarzakjes van de haren in de groeifase vernietigd. Deze kunnen daarna geen haren meer produceren. De haarzakjes van haren die tijdens een behandeling in de overgangs- of rustfase zitten, kunnen niet worden vernietigd. Deze worden vernietigd tijdens de volgende behandeling, wanneer ze in de groeifase zitten.

IPL: Hoe het werkt

Haren bestaan uit dood hoornmateriaal die ontspruiten in een haarzakje. In deze haren bevindt zich – behalve bij blonde, witte of grijze haren – pigment. En de stof Melanine. De in het haar aanwezige hoeveelheid Melanine bepaalt mede het slagen van een behandeling. Melanine is het sterkst aanwezig in haren die zich in de groeifase bevinden. Daarom zijn alleen de haren die zich in de groeifase bevinden vatbaar voor het licht van een IPL flitslamp. Het proces van ontharen met de IPL is gebaseerd op het selectief vernietigen van de haarwortel met behulp van de door het flitslicht aan de haar afgegeven hitte-energie. De lichtenergie afgegeven door de IPL wordt aangetrokken en opgenomen door het haarpigment en vervolgens naar de haarwortel geleid.

Omdat normaal gesproken slechts 20 % tot 30 % van het haar zich in de groeifase bevindt is na 1 behandeling in werkelijkheid dus hooguit 20% tot 30% van het haar behandeld. Helaas is het niet mogelijk exact te voorspellen wanneer een haar in de groeifase is. Dit betekent dat meerdere behandelingen nodig zijn met een tussentijd van 1 tot 2 maanden om er zeker van te zijn dat elke haar ten minste 1 maal wordt behandeld. Huidtype en haarkleur zijn mede bepalend voor het resultaat.

Betrouwbaarheid

Wetenschappelijke, Amerikaanse studies hebben aangetoond dat 70% van de personen die 4 behandelingen hebben gehad met een interval van 1 maand, na 8 maanden al buitengewoon tevreden zijn met het tot dan toe behaalde resultaat. Ook zijn er in Amerika uitgebreide klinische studies gedaan naar het IPL systeem en deze mag dan ook van de toonaangevende FDA (Food and Drug Administration in de USA.) de term “permanente haarreductie” voeren.