Jezelf schoon en comfortabel voelen

Wij weten al te goed hoe belangrijk het is om je comfortabel en schoon te voelen. Of je dit resultaat nou bereikt door een beauty behandeling, door ontharing of door het schoonmaken van je witte schoenveters! Lees verder over verschillende soorten methodes van schoonmaken.

Schoonmaken van het gezicht

Een glad gezicht zonder zichtbare poriën, mee-eters of puistjes. Dat wil iedereen wel, maar daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Je kunt ervoor kiezen om één keer per maand een gezichtsbehandeling te doen, en verder weinig moeite in de verzorging van je gezicht te steken. Maar het beste is om dit wel te doen. Draag je make-up? Zorg er dan altijd voor dat je je gezicht goed schoonmaakt voordat je gaat slapen. Gebruik producten zonder alcohol en stop pas met het verwijderen van de make-up als er geen vuil meer op je wattenschijfje zit. Na het schoonmaken breng je een dag- of nachtcrème aan op het gezicht. Ook een gezichtsmasker doet wonderen, één keer per week is voldoende.

Schoonmaken van je lichaam

Niet alleen je gezicht is belangrijk, maar je lichaam ook! Sommige mensen hebben last van acne op de huid van het lichaam. Dit kan komen door hormonen, (bijvoorbeeld puberteit, menstruatie of zwangerschap) maar kan ook te maken hebben met je eetgedrag. In dierlijke producten, zoals vlees, melk, boter en kaas zitten ook hormonen. Een plantaardig dieet kan een positieve impact op je huid hebben. Daarnaast is het raadzaam om je lijf één keer per week te scrubben met een natuurlijk product. Schoonmaken komt niet alleen van buitenaf maar ook van binnen.

Schoonmaken van je kleding

Draag jij veel witte kleding? Of heb je alleen witte schoenveters? Voor het schoonmaken van witte schoenveters, schoenen of kleding is witte wijnazijn perfect. Samen met wat soda en water erbij maak je een papje en smeer je het op je schoenen. Bij witte schoenveters kun je ze bijvoorbeeld in een bakje leggen samen met het papje, laat het even intrekken en ze zijn weer zo goed als nieuw. Je kunt witte kleding natuurlijk ook in de was doen met speciale vlekverwijderaar, met schoenen kan dat alleen niet altijd. Heb jij stoffen schoenen die wel in de was kunnen? Verwijder dan eerst je witte schoenveters, die mag je namelijk in een waszakje doen voordat je de wasmachine aanzet. Zo voorkom je beschadigingen.