De 3 ontwikkelingen binnen de plastische chirurgie

Plastische chirurgie

Plastische chirurgie wordt steeds populairder en steeds meer mensen laten dan ook een “kleine” ingreep doen. Niet iedereen is er voorstander van, maar voor de mensen die van plan zijn een iets te laten doen, hebben wij de volgende ontwikkelingen op een rij gezet.

Vrolijk is het nieuwe jong

De plastische chirurgie maakt veel ontwikkelingen door. Zo zien we dat niet alleen vrouwen maar ook steeds meer mannen onder het mes gaan. Een grote reden hiervoor is de verandering in het doel van de plastische chirurgie. Voorheen wilde mensen er altijd jonger uitzien, tegenwoordig liever vrolijk en fitter. We stralen graag uit hoe we ons voelen, daarom wordt er steeds vaker gekozen voor behandelingen met dit beoogde doel. Volgens veel mannen is de eerste indruk erg belangrijk. “iemand die fit oogt heeft meer carrière mogelijkheden,” wordt er dan ook wel beweerd door veel van de mannen die plastische chirurgie hebben ondergaan.

Eigen vetweefsel gebruiken voor opvulling

Dit is de trend uit 2019: vetweefsel laten verplaatsten naar andere delen van het lichaam. Doordat je ouder wordt, verlies je volume in je gezicht en hierdoor krijg je een oudere en vermoeidere uitstraling. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Met vetweefsel uit je eigen lichaam kunnen deze problemen worden opgelost, namelijk door je gezicht hiermee op te vullen. Deze behandeling wordt ook wel BioChirurgie genoemd. Niet alleen is deze behandeling een ontwikkeling binnen de cosmetische chirurgie, die zich richt op het verfrissen, verjongen en cosmetisch verfraaien van mensen, ook kan deze worden gebruikt voor de genezing van wonden. Dit laatste is iets wat altijd de kerntaak van de plastische chirurgie geweest is.  

Jonge mensen kiezen sneller voor een ingreep

Uit een onderzoek in Amerika is gebleken, dat patiënten onder de 30 jaar steeds vaker een ingreep laten doen. In deze leeftijdsgroep zien we een grote stijging in het gebruik van Botox en fillers. Ook zijn de huidbehandelingen binnen deze groep erg populair. De meest gestelde vraag is dan ook: Wat is het verschil tussen Botox en fillers? Voor meer informatie over het verschil tussen deze twee behandelingen, verwijzen we je graag door naar deze uitstekende pagina over plastische chirurgie.