Een trendy nieuw kapsel

Een trendy nieuw kapsel

Veel mensen gaan met veel plezier naar de kapper, zoals Salon Spiegelbeeld. De meeste mensen gaan elke 6 weken naar de kapper.

Vrouwen
Vrouwen met lang haar laten hun haren vaak wat minder vaak knippen. Als je een kort model hebt, moet je wel ongeveer elke zes weken naar de kapper gaan. Als je dat niet doet, zal het model er uit gaan en dan zit je haar niet meer mooi. Dat wil geen enkele vrouw. Ook laten vrouwen hun haren vaak verven of er highlights in doen. Permanent en watergolven wordt voornamelijk door oudere vrouwen gedaan. Bij veel kapsalons is het ook mogelijk om je wenkbrauwen te laten epileren. Sommige doen dit met touwtjes en anderen met de traditionele pincet.

Mannen
Bij veel kappers kunnen mannen niet alleen hun haren laten knippen, maar ze kunnen ook hun baard laten scheren / trimmen. En ook hun wenkbrauwen kunnen bijgewerkt worden bij de kapper. Op deze manier zien ze er weer helemaal netjes uit als ze bij de kapper geweest zijn.

Kinderen
Als jouw kindje voor het eerst naar de kapper gaat, kan dit best spannend zijn. Het is dan belangrijk naar een kapper te gaan die jouw kindje goed uitlegt wat hij of zij gaat doen. Je zult zien dat jouw kindje het dan helemaal niet erg vindt om naar de kapper te gaan. Kleine kinderen vinden het niet altijd leuk om naar de kapper te gaan, omdat ze dan lang stil moeten zitten. In veel kapsalons hebben ze daarom een speciale kinderhoek met een speciale stoel voor kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld stoelen met een stuur, zodat jouw kindje lekker kan spelen tijdens het knippen. De kapster zal wel veel geduld moeten hebben, omdat jouw kindje veel beweegt tijdens het spelen. De kapster die kinderen knippen zijn hier speciaal voor opgeleid. Ze weten dus wel trucjes hoe ze jouw kindje even stil kunnen laten zitten, zodat zij snel weer een stukje kunnen knippen. Bij meisjes met lange haren worden de haren vaak mooi ingevlochten of op een staart of knot gemaakt. Bij jongens doen ze er vaak gekleurde gel in. Veel ouders hebben dit thuis niet, dus je zult merken dat jouw zoon dit erg leuk vindt. Kinderen vinden het erg leuk als ze zelf mogen kiezen wat er gedaan wordt met hun haren. En als ze klaar zijn, krijgen ze vaak een lolly of ander snoepje en daar worden alle kinderen blij van!

Thuiskapper
Een alternatief voor de traditionele kapper is de thuiskapper. Veel gezinnen maken hier gebruik van. De kapster komt dan thuis en hij of zij zal dan het hele gezin knippen. Zij kunnen alle behandelingen doen die ook bij de traditionele kapper gedaan worden. Het is dus bijvoorbeeld ook mogelijk om je haren te laten verven. Veel gezinnen vinden een thuiskapper erg fijn. Kinderen kunnen dan gewoon lekker blijven spelen totdat ze aan de beurt zijn. Tijdens de knipbeurt kan de stoel voor de tv gezet worden en je zult merken dat je kindje keurig stil tv zit te kijken en de kapper kan dan zijn of haar haren snel knippen. Veel succes!